Næstekærlighed kan kun vises via handling

Artikel af DORTE WASHUUS bragt i Kristeligt Dagblad. Læs uddrag herunder:
Ægteparret Mette og Søren Sternkopf fra Aalborg bruger al deres tid på at dele supermarkeders overskudsmad ud til sårbare familier. Man kan ikke sige, man elsker sin næste, hvis man ikke også handler på det, mener de

Som uddannet tømrer, bygningskonstruktør og civilingeniør har 50-årige Søren Sternkopf haft mange forskellige jobs og været på mange arbejdspladser i sit liv. Det job, han har nu, er fuldtids – og ulønnet. Alligevel er han ikke i tvivl om, at det er det bedste arbejde, han nogensinde har haft. Sammen med sin hustru, Mette, kører han hver dag i ugen, undtagen søndag, rundt til syv supermarkeder i Aalborg og henter deres overskud af frugt og grøntsager. Maden deler de derefter ud til sårbare familier, der møder frem på faste tidspunkter ved fire af byens kirker.

Næstekærlighed kan kun vises via handling. Ingen kan sige, at han elsker sin næste, hvis han ikke gør noget for at hjælpe medmennesker, der har det dårligt. Så enkelt kan det siges, og så enkel er forklaringen, når man spørger parret om deres uegennyttige indsats. En indsats, som de gerne så brede sig så meget som muligt. For som Søren Sternkopf siger:

”Det er så nemt. Man skal bare have en varevogn.”